söndag 8 juni 2008

Dag 4 Malmö



Trots skön säng och tystnad var det svårt att sova, käkade frukost vid niotiden. Vi beslutar oss för att sända från en Kroatisk förening i Malmö. Kör mot Malmö och checkar in på Elite Savoy.
Jag parkerar på Stora torget och besöker Burger King för en snabblunch. Åker till Kroatiska föreningen, verkar OK att parkera utanför ingången. Testar Crosspolarisering med Ågesta, men får inte till några bra värden. Ett plåttak nära bussen verkar vara orsaken. Flyttar bussen till en parkering, nu går det bättre! Verkar ändå svårt att hitta Vertikala kanaler på Sirius, får kolla upp detta. Överföring av inslag och direktsändningen gick bra. Åker vidare för att reka nästa ställe, Malmö Museum (slottet). Skippar detta p.g.a kraftproblem. Vidare till Glorias Sportbar på St Nygatan 59. Utmaningen här är att försöka hitta en glugg mellan träden. Handikapparkeringen utanför restaurangen verkar funka. Upp med parabolen och leta efter Eutelsat W2 på 16grader Öst. Icke, flytta bilen någon meter, Icke, flytta tillbaka, nu syns något litet. Ännu en justering och det verkar funka. Då kommer Max: -Jag är lessen men vi kan inte vara här, restaurangen stänger innan vi går i sändning vi flyttar till Lilla Torg.
Efter lite diskussion med restaurangägaren kommer vi fram till att Möllevångstorget blir bättre, det är visst mer "vanliga" människor där. Lilla Torg är Malmös Stureplan!
Hittar till Möllevångstorget, Tack gode Gud för GPS navigering. Gott om parkeringsplats och fri sikt mot satelliten, lånar kraft från en restaurang. Jag lovar naturligtvis att vi kommer att sända hela programmet från just deras restaurang :-). Max och David anländer med redigerat material som vi "tankar" över till Kungsträdgården via KC. Nu är kl 23.15 dax för line up igen.
Ännu ett direktinslag avklarat, packa och åka till hotellet. God natt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida